We are passionate about educating the medical community.

View all of the upcoming conferences here

van 4 tot 6 oktober 2013, Ballroom Curaçao Marriott Hotel
Het is met groot genoegen dat wij het zesde NASHKO congres Revalidatiegeneeskunde kunnen organiseren.
Het specialisme Revalidatiegeneeskunde blijft duidelijk groeien en wij zijn zeer trots om op een reguliere basis mee te kunnen doen aan de nascholingsactiviteiten die door de NASKHO georganiseerd worden.
Revalidatiegeneeskunde is een breed en multidisciplinair medisch specialisme dat zich bezig houdt met patiënten met voornamelijk motorische en cognitieve beperkingen als gevolg van ziekte of ongeval. Er is ook gekozen voor een programma met gevarieerde thema’s over aspecten en aandoeningen die vaak gezien worden binnen de revalidatie op Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden.
 
Diverse thema’s zullen gedurende het congres aan bod komen. Aspecten vanuit de neurorevalidatie zullen wederom aan de orde komen. Er zal aandacht besteed worden aan de behandeling van diverse neurologische ziektebeelden en de gevolgen ervan zoals CVA, Traumatische Hersenletsels, Multipele Sclerose, Guillain Barré evenals Neuropathieën. In dit congres zullen ook diverse orthopedische aandoeningen besproken worden zoals Osteoarthrose en Wervelkanaalstenose, twee ziektebeelden die vaak op Curaçao voorkomen. Andere aspecten binnen de orthopedie zullen ook aan bod komen zoals Schouderklachten, Gewrichtsvervangende Chirurgie, Orthesiologie bij Orthopedische Aandoeningen en Behandeling van Tendinopathieën met Platelet Rich Plasma.
De Kinderrevalidatie blijft een belangrijk onderdeel van de revalidatie van de Stichting Revalidatiecentrum Curaçao en in het komend congres zal hier wederom over aandacht aan worden besteed. Zowel de behandeling bij kinderen met een Cerebrale parese als kinderen met een Minor Neurological Dysfunction zullen de nodige aandacht krijgen.
De behandeling van specifieke pijnsyndromen zoals fibromyalgie en Pijn na een amputatie zullen ook aan de orde komen.
Wij hebben 20 sprekers uit Nederland, Aruba en Curaçao bereid gevonden om vanuit hun specifieke deskundigheid bovengenoemde thema’s met u te bespreken. Diverse lokale specialisten vanuit de Revalidatie, Afdeling Epidemiologie GGD en Orthopedische Chirurgie zullen hun bijdrage leveren.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met mw. Ella Engelhardt of mw. Scarlet van Belle op tel. # 432.1292/1293. Men kan ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het programma en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.naskho.org. Van tevoren registreren en betalen is noodzakelijk.
 
Drs. Ayal Zahavi, Curaçao
Prof. Dr. Jan H.B. Geertzen, Groningen
Dr. Juan D. Martina, Arnhem

We are pleased to present the preliminary program for the 8th Netherlands Heart Days, NHD 2014, from January 23 — 25, 2014 on Curacao.

 

This years meeting is organized by the NHD, together with the Maastricht University Medical Center and the NASKHO.

On the first two days mainly new radiological techniques and insights in e.g. pre- and post myocardial infarction imaging, cardiac myopathy and evidenced based cardiac imaging will be addressed. On the last day, gender topics in cardiac diagnosis and treatment and the interaction between radiologists and cardiologists will be addressed as well as new cardiac developments in the Caribbean. From many other perspectives the organizers decided eight years ago to start an annual course in Curacao. It has proved its worth in the last years as evidenced by both the returning number of participants of the previous years as well as the increment of new ones, both from Europe as well as from the entire Caribbean area and South America.

Early fee registration is open until December 1, 2013. Of course registration is also possible thereafter, until January 17, 2014

We hope to welcome you in Curacao in January 2014!

On behalf of:

Prof. Dr. M. Oudkerk

Prof. Dr. J.E. Wildberger


Develop a passion for learning

Bon Bini Betekent In Het Papiaments 'Welkom'

Met dit 'Bon biní-boekje' willen wij  de co-assisten­ten die naar Curaçao komen om hun stages te doen, welkom heten. Het is de bedoeling om jullie op de hoogte te brengen over de gang van zaken in de Curacao Medical Center waar jullie zullen gaan werken, en over Cura­çao. Voor het verkrijgen van goed onderwijs verwachten we van je een pro- actieve rol.  Er zijn heel veel mogelijkheden die je kunt benutten. De docenten verwachten van je in deze dat er belangstelling getoond wordt en dat je zelf ook met suggesties en verzoeken komt.


Learn more
Learning