We are passionate about educating the medical community.

Levende nierdonaties in Curacao - dr. Jivika Sewrajsing

From January 13, 2021 12:00 until January 13, 2021 15:00
Posted by Luigia Baerecke
Categories: Clinical Conferences
Hits: 3456
Levende nierdonaties in Curacao - dr. Jivika Sewrajsing 

Een niertransplantatie is vaak de beste behandeling voor patiënten met een slechte - of geen nierfunctie. Een goed functionerende transplantaat nier kan het gemis van twee gezonde nieren helemaal overnemen en maakt het mogelijk om te leven zonder dialyse.
Als iemand voor transplantatie in aanmerking komt, komt hij of zij op de wachtlijst van Eurotransplant en begint het wachten op een nier van een overledene. Deze wachtlijst is de laatste jaren behoorlijk gegroeid omdat steeds meer patiënten dialyseren. Ook komen steeds meer patiënten in aanmerking voor niertransplantatie. De gemiddelde wachttijd op Curacao is nu vier jaar.
Transplantatie met een nier van een levende donor is ook een mogelijkheid. In het Amsterdamse UMC worden sinds 1978 niertransplantaties van levende donoren verricht.
De resultaten bij transplantaties met levende donoren, zowel familie als niet-familie, zijn beter dan bij transplantaties met nieren van overledenen. De levensduur van de nier bij een levende donor

Mensen met een donornier van een overleden donor leven gemiddeld 10 jaar zonder dat ze weer dialyse of weer een transplantatie nodig hebben. Als de donornier afkomstig is van een levende donor en getransplanteerd wordt na het starten van de dialyse, blijft de donornier gemiddeld 20 jaar functioneren.
Gemiddeld werkt de donornier 25 jaar als de transplantatie plaatsvindt voordat dialyse is gestart, met een nier van een levende donor (preëmptieve transplantatie)

In order to make the registration & log in procedure easier, the link to connect to the zoom meeting is now available on the conference page of each Clinical Conference.

However........, General Practitioners, who would like to claim their point @ CAN for each session, are able to do this only if enrolled through the NASKHO website & zoom! 
General Practitioners should react to the Poll questions during the presentation, and should score >70% for the Post-test (that will be mailed after the presentation) to claim accreditation.

Registration closes at the same time the Clinical Conference starts.


Register in advance for this meeting:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0lfumgrDgiGdwoQbzRqKtFHpLsrGoc3bpb